Bekijk de XMILE documentaire over het product, toepassing en de opmerkelijke resultaten

Samenstelling


XMILE werd ontwikkeld door Japanse onderzoekers die zochten naar oplossingen, op basis van enzymen, voor de verwijdering van bezinksel uit olietanks. Het werkzame bestanddeel in XMILE is een mengsel van 18 verschillende enzymen. Deze enzymen, gewonnen uit bladgroen, zijn opgelost in octanol en gemengd met zuivere kerosine. Hierdoor is XMILE goed te mengen met de brandstof. Het is geen complex chemisch additief en bevat geen zware metalen. Het gebruik van XMILE is absoluut onschadelijk voor een verbrandingsmotor. Integendeel.

Enzymen behoren tot een groep organische verbindingen, die proteïnen worden genoemd. Enzymen werken als katalysator voor een specifieke reactie. Ze verlagen de activeringsenergie voor die reactie en zorgen er voor dat de reactieve molecuuldelen elkaar ontmoeten. Enzymen kunnen dit eindeloos herhalen, ze worden zelf geen onderdeel van de reactie. Als de brandstof verbrand wordt, verbranden de enzymen ook. Ze veroorzaken daarbij geen verontreiniging omdat het organische verbindingen zijn die geen zware metalen bevatten. De werking van katalysatoren en roetfilters wordt niet beïnvloed, of het zou positief moeten zijn door de verminderde uitstoot van schadelijke stoffen.

XMILE is vrijgesteld van de Europese registratie chemische stoffen, REACH.

XMILE is geen biocide. XMILE brandstoffen zijn van zeer hoge kwaliteit, het gebruik van biocides kan de brandstof beschadigen en wordt ten sterkste afgeraden.